KADEMELİ POMPALAR

Kademeli Pompalar

Masdaf Kademeli Pompalar, kuyu ve tanklardan su temini, su arıtma, bahçe sulama, içme suyu uygulamaları ve endüstriler (yüksek basınç) için ideal çözümler sunar.

Kademeli Pompa

Kademeli pompa türleri iki ana nedenden dolayı farklı endüstrilerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Ürünler yüksek enerji verimliliğine sahiptir. Bundan dolayı çalışmalarda maliyeti düşürür. Birçok uygulama için onları doğru bir seçim haline getiren esnek bir akış ve basınç aralığı sağlar. Bu iki sebepten dolayı yaygın olarak tercih edilen ürünler çeşitli teknolojik özelliklerle de donatılır. Bu sayede geniş bir kullanım alanında verim sağlar. Bu mekanizmaların kademeli olarak anılma sebebi ise en az iki çark barındırmasıdır. İki ve üstü çarka sahip sistemler kademeli olarak adlandırılır.

Kademeli Pompa Nedir?

Kademeli bir pompa, sıvıyı birden fazla aşamada basınçlandırır. Birden fazla kademe kullandığı için çok kademeli santrifüj pompa olarak bilinir. Her kademede kılavuz kanatlar, bir difüzör ve çark bulunur. Bu bileşenler ayrıca pompa gövdesi içinde de yer alır. Kademeli bir pompa, suyun basıncını arttırmak için piston yerine bir çark kullanır. Her aşama için çark tipleri farklı veya aynı olabilir. Kademeli bir pompa, ayrıca çekme çubuğuna sahip bir pompa türüdür. Bunlarda, pompanın çıkışındaki su basıncı, giriş suyu basıncından çok yüksektir. Bu tip pompalar, merkezkaç kuvveti elde etmek için çark devrine güvenir. Çalışma sıvısını basınçlandırmak için çok sayıda oda kullanır. ilk kademedeki hazneye su girdiğinde çark hızını arttırır ve difüzör de suyun bu hızını basınca dönüştürür. Basınçlı su birinci kademeden geçtikten sonra ikinci kademeye gönderilir. Bu şekilde su istenilen basınca ulaşana kadar bu işlem devam eder ve istenilen alana pompalanır. Kademeli pompanın emme, sıkıştırma ve tahliye işlemleri, pompa odasının hacmindeki değişime bağlıdır. Bu nedenle, değişken hacimlere sahip olduğu için santrifüj pompa olarak da bilinir.

Kademeli Pompa Ne İşe Yarar?

Bu ürünler, sıvıların yüksek basınç altında hareket ettirilmesi gereken uygulamalarda yaygındır. Bu, pompanın gövdesinde birden fazla çarkın veya kademenin kullanılmasıyla sağlanır. Akış çoklu aşamalardan geçerken, mekanizma içindekileri daha uzun bir mesafede hareket ettiren basınç oluşturur. Bu ürünler, apartmanlar ve ofisler gibi çok katlı apartmanlarda, endüstriyel yıkama tesislerinde ve imalatında kullanılır Yangın hortumu besleme ve sulama sistemlerin.de olduğu gibi uygulamaların sabit basınç ve akış talep ettiği basınç yükseltme veya yıkama sistemlerinde de tercih edilir.

Kademeli Pompa Çeşitleri Nelerdir?

Kademeli pompalar çeşitli konfigürasyonlarda gelir. Ürünler kullanıldıkları kademe ve çark sayısına göre sınıflandırılabilir Ancak modeller daha yaygın olarak çarklarının yönüne göre alt bölümlere ayrılır. Bunlardan biri yatay kademeli santrifüj pompa modelidir. Yatay çok kademeli pompaların çarkları birbirine yatay olarak yerleştirilmiştir. Modüler ara bölümlere sahip parçalı bir kasa kullanır. Montaj, rulman yatakları arasında tutulur. Bu nedenle çok kademeli pompanın yüksek basınçlı uygulamalarda daha dengeli olmasını sağlar. Dikey çok kademeli tipten temel farkı, daha yüksek akış hızlarını idare edebilmesidir. Çok kademeli pompalar, yüksek basınçlı temizleme, basınç yükseltme, maden susuzlaştırma, kar yapma, kojenerasyon, ters ozmoz, kazan besleme ve yoğuşma uygulamaları için en iyisidir. Dikey kademeli santrifüj pompa bir diğer modeldir Dikey çok kademeli pompalar, çarkların üst üste istiflendiği dikey bir şafta sahiptir. Çarklar arasındaki boşluklar sınırlıdır, bu nedenle bu tip pompalar temiz su pompalamak için idealdir. Büyük katıları ve döküntüleri tolere edemez ve çıkmaza karşı savunmasızdır. Dikey çok kademeli tip aynı zamanda fazla yer kaplamadığı için tercih edilen bir modeldir. Buhar soğutucu beslemesi, yüksek basınçlı duş sistemleri ve kazan besleme suyu gibi uygulamalarda yaygın olarak kullanılır.

Masdaf ihtiyaçlarınızı desteklemek için yüksek standartlarda ürünler sunar. Kademeli pompa tipleri, standart santrifüj pompalardan ve kademeli dalgıç pompa çeşitlerine kadar farklılık gösterir. Ayrıca birden fazla çözüm sunmak için hemen hemen her sıvıyı pompalamaya olanak tanıyan çok çeşitli pompalar modelleri bulunur. Markanın dikey ürünleri arasında KMU, OMK ve KME serileri vardır. KMU serisinde paslanmaz çelik kullanılmıştır. OMK serisi içme suyu barındıran şebekelerde ve su arıtma amaçlı kurulan tesisler gibi çeşitli yerlerde kullanılabilir. Geniş bir kullanıma sahip olan modelin 40 bar işletme basıncı vardır. Bir diğer yatay özellikli seri olan KME ise endüstriyel yıkama işlemleri veya su arıtma işlemi gibi çeşitli işlemlerde kullanılır. Model tek emişlidir. Dikey olarak geliştirilen seriler arasında ise DAF, OKMV, KMEV ve HEXA isimleri yer alır. DAF serisi sağlık ve temizlik işleri gibi işlemlerde kullanılabilir. Bu seride basınca dayanıklı yapıda geliştirilen gövde bulunur. OKMV ise santrifüj pompa türüdür. 40 bar uygulama basıncı bulunan model kendinden emişli değildir. HEXA serisi ise akıllı parçalarla donatılmıştır. KMEV serisinin 2-7 arası kademe geçişine sahiptir. Bu seri tek emişli yapıya sahiptir. Tüm ürünlerinde yenilikçi teknoloji kullanımına önem veren ve standartları yakalayan MASDAF pompa modellerini inceleyebilir ve size uygun olan bir tanesini seçebilirsiniz.

“Kademeli Pompalar”la ilgili detaylı bilgi için aşağıdaki serileri inceleyiniz.

https://masgrup.com/kademeli-pompalar